Förövrigt noterar vi att

-Fritjof Fridolin, vars hundra dagar att fixa skolan fortfarande gäller, slår sig för bröstet då vårbudgeten ökar anslaget för byggandet av nya skolor med MSEK 100. Om vän av ordning bortser ifrån att 100 millar inte bygger särskilt många nya skolor eller ens klassrum, kan det vara på sin plats att påpeka att budgetposten ”renovering av skolor” minskar med 150 miljoner spänn. Lägg också till att Maggan under året pungslagit Akademiska hus med ”extra” utdelningar och beordrat högre belåning, så krävs det nog examen från Södertörn för att jublande skandera: ”…och den ljusnade framtid är vår”.

-Vän Av ordning överlåter åt den medelbegåvade kommuninnevånaren att bedöma hur mycket av de ofinansierade extra 10 vårdmiljarderna i budgeten som kommer att gå till vård. Detta då Maggan ”värsta, bästa tjejgänget” Andersson i samma veva menar att de kommuner som ”ligger i framkant när det gäller flyktingmottagning” kommer att prioriteras. Den är inte billig den där ”oerhört lönsamma” massinvandringen.

-sveriges vänsterextrema regerings (med DÖ-medlöparnas goda minne) satsningar i Vårbudgeten omfattar en neddraging av det internationella biståndet med 4 miljarder, minskning med 800 miljoner för arbetsmarknadspolitiska program, ett tapp på 900 miljoner för posten Utbildning och universitetsforskning, en minskning för Bostadsförsörjningen med en halv miljard samt minus 250 miljoner vardera för Kommunikationer (vägunderhåll) och Miljö och Naturvård. Det enda som ökar är skattetryck och utgiftsposten ”Migration”. Den sistnämnda posten ökar med 30.845 miljoner svenska kronor. Den är verkligen inte billig den där ”oerhört lönsamma ”massinvandringen.   

-någon borde fråga Mona Sahlin och PM Nilsson vem eller vilka de syftar på när de yrvaket kräver att ”vi måste ta extremismen på allvar” och ”sluta förneka problemet med arbetslösheten och okunskapen hos (våra så oerhört lönsamma massinvandrade) nyanlända.

-Mona sahlin har lite otur i tajmingen (eller helt enkelt alltid när hon tänker) efter att hon kritiserat Malmö för dålig kontroll av extremister genom att jämföra sosseriet framgångssagan med Örebro. I dagarna släppte Säpo en rapport som visar att Monas nya benchmark sannolkt härbärgerar 100 ISIS-”krigare”.   

-2015 var, enligt Aon Terrorism and Political Voilence Map, det dödligaste året på ett decenium i västeuropa. Rapporten visar också att 18 länder i världen såg en ökning av hotbilden (däribland Belgien och Sverige). Allt i huvudsak härlett till islamistiskt våld. 2015 var som av en tillfällighet också ett rekordår för en av politiker, mediemonopol och kulturelit sanktionerad helt okontrollerad massinvandring av muslimer till Europa.

-Stephen Rapp, tidigare chef för FN:s kommision för Mänskliga Rättigheter, har samlat ihop bevis mot Assad-regimens övergrepp som, enligt egen utsago, i omfattning och detalj endast överträffas av bevisen mot nazisterna vid segerrättegången Nuremberg. Detta kommer gissningsvis i vanlig FN-anda leda till ett gemensamt (kraftigt dessutom) fördömmande av Israels agerande på Gaza och USA:s betydelse för slaveriet.

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Förövrigt noterar vi att

  1. Uppskattar språk, ordval, och innehåll….

    Gilla

Lämna en kommentar