Förövrigt noterar vi att


– polisen i Södertälje via boulevardpressen utlovar en krafttag i Södertälje. Efter år av kartläggning och krigsrubriker i sagda press skall den organiserade brottsligheten nu rensas ut. Det är högst sannolikt att varenda bild av gärningsmännen kommer att vara helpixlade.

– SEC i efterhand ändrar sitt övervaknings mandat. Från att tidigare övervakat att lagen efterlevts skall nu även åtal kunna väckas mot oskickligt beteende (alldeles oavsett om någon lag medvetet brutits). Det är i skrivandes stund dock högts oklart om SEC kommer att applicera den nya regeln på sitt eget fallasemang i Madoff-härvan.

– Syriska officiella nyhetsbyrån rapporterar att polis och militär förlorat 7 man under operationer för att återta kontrollen av Rasta. Hur många civila som strukit med är det faktiskt ingen som bryr sig om.

– det över 1000 ekonomer, var av några nobelprisvinnare, som skrev till politikerna i G-20 för att ge sitt bifall till införandet av Tobin-skatt (moms på finansiella transaktioner) främsta argument är att det är en tulipanaros. Inte nog med att en ”valpskatt” kommer att fördyra och försvåra (och i slutänden förhindra) den förhatliga ”high frequenzy-tradingen”, den kommer också att ge statskassan ett välbehövligt tillskott. Om Vän av Ordning förstår den eminenta skara tänkare skall högre avgifter inte bara strypa volymerna de skall också öka volymerna och därmed intäkterna. Tanken påminner om Socialdemokraternas briljanta förslag inför den svenska kärnkraftsomröstningen. Avveckla under utbyggnad.

– Skåne inte bara vunnit Sm-guld i fotboll utan även erövrat den något mindre åtråvärda titeln ”Sveriges mest brottsdrabbade län”. Allt enligt officiell statistik från Brottsförebyggande Rådet. Trotts att rådet jämfört med landets två andra verkliga kriminalitetslän, Stockholm och Västra Götaland, i stället för med riksgenomsnittet vann Skåne. För att menigheten inte skall dra fel slutsatser (vilka de nu skulle vara) är tidning snabb med att låsta en ”expert” förklara att det kan vara fråga om skillnader i anmälningskultur mellan de olika svenska länen.

– Vän Av Ordning kommer att befinna sig på resande fot under nästa vecka.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar