Förövrigt noterar vi att


– de måste var klent virke i de rugbyspelare som deltog i gårdagens VM-final. Till skillnad från valfri Barcelonaspelare kunde de rugbyspelare som låg kvar på gräset efter en tackling varken vrida sig i smärtor, rasa mot domaren eller fortsätta spela…

– revolutionsledarna i Libyen manar alla att njuta så länge det varar, hålla huvudet högt och rekommenderar dessutom somliga att täcka ansiktet då Sharialagar med omedelbar verkan skall gälla. Allt som strider mot Koranen är från och med nu olagligt.

– det är kartan som gäller för våra folkvalda. När generalen och ledamoten i krigsvetenskapsakademien, Karlis Neretnieks, skulle hålla ett anförande om möjligheterna att leva upp till Sveriges solidaritetsförklaring vid arméinspektörens utbildningsfältövning i Skövde i september, stoppades detta av Försvarsmaktens generaldirektör Ulf Bengtsson. Detta efter att Tolgfors sakkunnige Håkan Jevrell konstaterat att generalens bedömning om Rikets förmåga att leva upp till vår solidaritetsförklaring (dvs. att kunna bistå ett angripet grannland) inte gick i takt med Tolgfors bedömning av krigsmaktens utrustnings, personal och budgetbehov.

– det alltid är någon annans ansvar. Efter att ha kampanjat på nyhets-sidorna kan boulevardpressen deklarera att ”tio tusentals läsare engagerar sig i fallet Ganna”, den 91-åriga senildementa vitryska medborgaren. Däremot har ingen erbjudit sig att axla vare sig den medicinska eller ekonomiska kostnaden för sagda Ganna.

– det alltid är någon annans pengar. Nu diskuterar EU huruvida Norge via sin oljefond skulle kunna rädda de bankrutta Europeiska staterna. Vän Av Ordning noterar att huvudskälet (då landet vare sig är med eller på något vis har bidragit till den finansiella härdsmältan) till diskussionen i Bryssel är att fondens tillgångar skulle vara lika stora som EU-ländernas behov.

– det är så olika det där. När kommunerna åläggs att rusta upp idrottsarenor ylar kommunförbundet att det kommer att gå ut över ”vård, skola och omsorg”. Något som tydligen inte behöver ske när miljöskatter skall höjas, nya införas, socialbidragsinvandring skall försvaras samt arbetsskygghet uppmuntras.

– antalet BBC-anställda satta att bevaka rivningen av zigenarlägret vid Dales Farm överträffade antalet protesterande, med 10 personer (lokala BBC-anställda inte inräknade). BBC, som skall ge licensbetalaren en rättvisande och objektiv bild av verkligheten, menade att bolaget inte alls överfokuserat.

– en lite flicka tragiskt omkom då hon, under promenad med sin mamma, fick en gravsten över sig. Detta efter att ha klättrat på den samma. Vän Av Ordning gissar att det var på en högst ordinär kristen kyrkogård. Detta då ingen verkar vara kränkt av det faktum att en mamma tillåtit sin dotter att klänga runt i en minneslund på andra människors minnesmärken.

– devisen ”misär föredrages bäst om den delas av alla” är lösningen för Sveriges sociala ingenjörer. Forskaren Eva Sällström har på skattebetalarnas bekostnad kommit fram till att ”uppväxt i fattiga områden ökar risken för missbruk”. Frk Sällström har däremot inte lyckats se något samband mellan kriminalitet och missbruk. Dags att kvotera in knarklangare i högskatteområden månne?

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar