Förövrigt noterar vi att


– Stockholms stad med omnejd jobbar hårt med sitt storstadskomplex. För att råda bot och skapa en internationell atmosfär med London som förebild har staden valt att gräva upp samtliga tillfartsleder i alla väderstreck. Bussförarna har i detta nu framgångsrikt genomfört kursen ”att köra för länge på för lågväxel” samt med beröm godkänt klarat steg II, ”att under inga villkor trampa ned kopplingen”. Den tidigare fascistoida fixering bussbolag och passagerare haft vid tidtabellen är till bussförarfackets stora glädje förbytt mot resignation och uppgivenhet. På sin höjd är tabellen numera ett diskussionsunderlag.

– DN tror att en fjärdedel av alla kinesiska kvinnor har utsatts för våld i hemmet, antingen fysiskt eller psykiskt. Detta för att en statlig kinesisk undersökning visar att 24.7 procent av 105.000 kvinnor som deltog i undersökningen hade misshandlats fysiskt, berövats sin personliga frihet, fått sin inkomst kontrollerad på ett olagligt sätt, våldtagits eller förnedrats verbalt. Officiell statistik menar att Kinas befolkning uppgår till 1.299.895.000 fler än de undersökta.

– tidningen som gillar olika sågar svensk psykvård under de senaste 50 åren, utan att reflektera över ägandeform och ansvar.

– Alma Persson, som ödslat medborgarnas knappa resurser på en avhandling vid Linköpings universitet om genusrelationer i den svenska Försvarsmakten, är kritisk till att det uppstår nya könsmönster där kvinnorna tilldelas ”andra roller”. Vilka dessa skulle vara låter oss inte dagspressen veta, bara att det skulle vara ”orättvist”. Huruvida Persson skall gå vidare och på skattebetalarens bekostnad forska i rörelse- och förståndshandikappade utomeuropeiska kvinnors situation i Försvaret återstår att se.

– många förståsigpåare raljerat över Berlusconis liv och leverne. Det kan inte uteslutas att Europa hade sett bättre ut om resten av EU ledarna följt den promiskuöse ”bon vivanten” i fotspåren istället för den raka väg till självdestruktion och finansiell härdsmälta vi nu upplever inom den ekonomiska unionen.

– det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta. På en fråga om regeringen skall lagstifta mot hedersmord svarade statsministern att ”det uteslutande är män som ägnar sig åt hedersmord” i Sverige. Om rikets ledare menar alla svenska män framgick inte vid pressträffen vid kvinnocentret mot hedersvåld. Ej heller framgick det på vilket sett det skulle på verka eventuell lagstiftning.

– 19-årige Farhan Abdi gråter ut i aftonpressen då han efter 3 år på skattebetalarens bekostnad skall utvisas ur Sverige. Farhan och journalister gör stor sak av att han skall skickas till ett land han (enligt egen utsago) aldrig varit i. Vän Av Ordning förstår inte varför Abdi är så förtvivlad. Detta borde vara pappslöjd för den ensamkommande unge mannen. När han var 16 år valde han att lämna sitt land (Somalia) och sin kontinent för ett han då aldrig hade varit i. Den här gången kommer han att hamna i ett land granne med Somalia. Den resan borde vara oerhört mycket mindre traumatisk då kontinent, kultur och framför allt språk är mer eller mindre den samma.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar