Förövrigt noterar vi att

-det är så olika det där. Svenska Kyrkan av svenska skattebetalare avlönade ärkebiskop brandtalade för flyktingar och solidaritet i Almedalen. Att gömma brottslingar,eller papperslösa som Guds uttolkare hellre kallar dem är en god gärning och praktiserats ofta och med stolthet av kyrka och prelat. Allt utan åtgärd från makten och härligheten. Annat ljud i skällan var det när Jacob Palmstierna, dåvarande VD för SEB, menade att bankens uppgift var att inom lagens ramar i första hand värna kundens integritet och inte att hjälpa skattemyndigheten med ”grå-zons information”. Den minnesgode vet att beväpnad polis dagen efter uttalandet stormade Palmstiernas kontor och förde ut VD i handfängsel. Åtalet lades givetvis ned då det saknade substans, men budskapet var och är glasklart.

-den amerikanska skattebetalaren borde vara rasande över att Obama ”spionerat” på EU parlamentet, inte firma Merkel-Hollande. Vilket nytta en vettig människa kan ha av veta vilken vinkel gurkan nästa år får ha och hur många kor det får stå in en medelstor bondgård övergår i alla fall FÖNVA:s förstånd.

-Kommunisternas partiledares vallöfte är att förbjuda vinster i vård-skola och omsorg. Kvaliteten är givetvis ointressant för kommissarie Sjöstedt så länge alla (utom nomenklauturan förstås) har det lika djävligt.

-den engelska rapporten om invandringens effekter och kostnader för samhället tydligen, till skillnad från OECD:s inte uppmärksammats av svensk uppfostrings media. Eller så har den det…

-papperslösa rappare från Fittja inte är så populära i Visby, längre. Det beror förmodligen helt på flickan själv och konservativa bönders förlegade uppfattning om invandrare.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar