Förövrigt noterar vi att

– Jonna Simma, efter att lyckas stava sig igenom The Guardian och SvD:s larmrapporter om systematiska gruppvåldtäkter i Kairo, skriver en indignerad ledare i dagens Aftonbladet. Jonna skuldbelägger de olika politiska fraktionerna och patriarkalet men undviker nogsamt att nämna vare sig religion eller prästerskap.

-den svenska regeringen och det svenska nationella Arbetarpartiet är överens om att Sverige skall delta i NATO:s insatsstyrka. Med vissa förbehåll dock. Förmodligen kommer våra flott och flygstridskrafter inte att vara tillgängliga för vapeninsatser, inte heller dag före röd helgdag, storhelger eller då övertidsblockad är påkallad.

-det är så olika det där med vem som förlorar och vad som är viktigt. SvT rapporterar om att ”Byrån mot diskriminering” i Östergötland inleder ett projekt med att aktivt öka andelen ”utlandsfödda” i politiken. Till skillnad mot när uppfostringsmedia skall kommentera en skattesänkning finns det i detta fall ingen förlorare. Att icke utlandsfödda som en konsekvens aktivt skulle motarbetas är liksom ett pris samhället får, vill och skall ta.

-det är oklart om det var närkingar och smålänningar som drabbade samman efter en fotbollsmatch i en sämre del av Växjö i måndags kväll. Enligt boulevardpress och polis ”drabbade ett 30- till 40-tal personer, män kvinnor och barn, ur olika grupperingar samman” för att medelst påkar göra upp. Om vad är också oklart kan tilläggas.

-DN uppmärksammar att svenska poliser har sämre skjutresultat än kollegor i USA och Kanada. Det är inte de enda de är sämre på.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar