Förövrigt noterar vi att

-det är tur för grekerna efter den senaste karikatyrskandalen att tyskarna inte är lika känsliga som utövarna av fredens och kärlekens religion.

-prästerskapet i England, Rom, Tyskland och Sverige lagt större möda och mer kyrkringning på att kritisera konservativ ekonomisk politik (som för UK varit mycket framgångsrik), giriga banker (vars löneskatter finansierar bidragssamhället), förment rasism (efter folkliga fredliga protester mot burkhatvång och könsstympning) och vissa folkrörelser (SD i Sverige gick från under 5% till strax under 15% på en mandatperiod vilket var illa, ”reclaim the street” och AFAs mötesstörningar utförs av en promille, kostar miljoner och förbigås med tystnad) än de lagt ned på att protestera mot politisk intolerans, judehat och barnarov. Ritualmord med slö kniv eller flygfotogen och Ronsontändare i profetens namn har inte ens berörts.

-den agendasättande pressens löp och ledarsidor som behandlande skandalen med väktarvåldet mot 9-åringarna försvunnit lika snabbt som 9-åringarna själva.

-Margot kan gå till historien som den som på mindre än ett kvartal gjort sig till ”persona non grata” i fler än två länder. Förutom det kända debaclet med Israel kan Finland teoretiskt åtala Maggot för ”röjande av statshemlighet” enligt 12 kap, 7§ (21.4.1995/578), ”spioneri” enligt 8§ och ”brott som riktar sig mot Finland” med 3§ i den finska lagboken. Att som utrikesminister med den ryska ambassadören i Stockholm ”helt apropå” diskutera svenska, finska och estniska jakt-, attack- och spanings-företag eller hur dessa avser att samöva med USA är förutom trolöshet mot, om inte huvudman, så i alla fall sina partners, definitivt att sammarbeta med ”främmande makt”. I alla fall ”främmande” för våra partners som sannolikt inte har någon hemlig ”nonaggressionspakt” med den forna sovjetstaten. Att Alliansen skulle reagera efter att ha självkastrerat sig med DÖ är osannolikt.

-det tydligaste beviset på Rysslands kraftiga inblandning och stöd till kriget i östra Ukraina, oavsett vad Aftonflamman och Guardian påstår, är logistiken. Oavsett vad rysskramarna säger om ”folklig resning” är det otvetydigt att det krävs hundratals fordon om dagen för att hålla igång en krigsapparat av det slag vi bevittnat de senaste månaderna i östra Ukraina. Mekaniserade förband och artilleri behöver stora mängder underhåll i form av framförallt ammunition och drivmedel för att överhuvudtaget kunna fungera. En svensk pansarbrigad modell ”finns i sjön” förbrukar teoretiskt 1000 ton förnödenheter på dygn.

-det inte helt kan uteslutas att den nye Migrationschefen följer sin företrädares tidigare beslut och med ett pennstreck i lönndom beviljar alla från Libyen PUT nu när säkerhetskällor varnat för att ISIS skall infiltrerar Europa via sitt nyvunna kalifat.

-BP som inte direkt fattade hur beslutet 1998 att exploatera Macondo-fältet (Mexikanska Gulfen) skulle påverka miljön men främst för bolagets existens 2010 (då plattformen som bekant exploderade), menar på fullt allvar att Co2-nivåerna kommer att vara ”för höga” redan 2035 och att ”Global Warming” då är här för att stanna.

-vi närmar oss en grek-exit då stalinistregimen i sagda land vägrar att ge efter för ”psykologisk” utpressning. Det och givetvis en totalvägran att stå för sina löften eller att betala tillbaka några lån.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar