Förövrigt noterar vi att

-det är så olika det där med prioritering, i alla fall om Vän Av Ordning förstår ordnigsmaktens kommunikatörer rätt. Med slagordet ”inte stirra sig blind på alla lagar” ringande i örat noterar sagde Vän att att Inrikesminister Anders Ygeman efter cirkusdirektör Löfvdens utspel i går om att stärka gränskontrollen (härtill nödd och tvungen för att följa Dublinfördraget lite mer och inte så uppenbart försöka lura iväg bidragssökarna till våra grannländer) säger att övrigt polisarbete kan bli lidande. Skånepolisen däremot menar att så inte är fallet. Polisen kommer endast genomföra ”stickprovskontroller eftersom (de allokerade?) resurserna inte räcker att kontrollera alla”. Vad resurserna kraftsamlas mot är oklart då ordningsmakten på riksplanet i samma veva varnar för att just den där okontrollerade massinvandringen, som Skånepolisen enbart kommer att sporadiskt kontrollera, nu utgör ”ett hot mot samhället”. Hela samhället.

-det är så olika det där med vad som är ett hot mot samhället. Knivattacken (utförd av en muslim med ISIL-sympatier) på en skola i USA har inte föranlett utspel från vare sig Obama eller svensk aftonpress om stickvapensförbud eller ökad kontroll av extremister. Förmodligen iaktager de Wolodarskis press- och publiceringsetiska riktlinjer, för det kan väl inte vara agenadsättande att helt ignorera tilltaget bara för att förövaren inte bar Darth Vader-mask?

-den brittiska Ja-sidans taktik, inför den stundande omröstningen (om inte Cameron kör en Tony och annullerar utfäst löfte), att prata om de ekonomiska fördelarna ett EU-medlemskap innebär och varna för vad som ekonomiskt skulle hända om man likt Schweiz valde att stå utanför Schengen-avatlet med fri rörlighet över gränserna, känns lite ”mal placé”. I alla fall om man beaktar upploppen i Calais och massinvandringskrisen i främst Tyskland och Sverige.

-det är skillnad på att ”ställa grupper mot varandra” och att ”ställa grupper mot varandra”. I alla fall i den Humanitära Stormaktens Sverige. Att, som de nazistiskt rasistiska facistanstuckna Vit Makts anhängarna i SD, anse att svenska medborgares skatteinbetalningar skall gå till lika vård, skola och omsorg för sagda medborgare oavsett inkomst, är att hatiskt ställa grupper mot varanadra. Att sparka ut svenska pensionärer för att konvertera ett äldreboende till hem för av Migrationsverket ditplacerade ensamkommande skäggprydda barn, så som komunpolitikerna i Kungsbacka gör, är däremot att öppna hjärta, ställa upp, och motverka främlingsfientlighet.

-cirkusdirektör Löfvdedn för nästan exakt en månad sedan deltog i manifestationen mot den svenska kulturen (med ärkebiskopen, miljömarxister, Frälsningsarmén och Peter Forsberg) och för massinavnadringen i allmänhet och ensamma kommande i synnerhet. Där och då sa han att ”vi har kontroll över våra gränser. Vid daglig kontakt med både Migrationsverket och Polismyndigheten, och Säkerhetspolisen också självfallet. Och. Och det finns… Vi har kontroll över det som sker här, och då, då skall det fortsätta. Vi skall ha ordning och reda, och den kontrollen skall vi ha….”. I går beordades en stängning av gränsen för att Sverige inte klarar av mer kulturberikning. En stängning som rent praktiskt närmast påmminer om sossarnas linje 3 (avveckla under utbygnad) i kärnkraftsomröstningen då det begav sig.

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Förövrigt noterar vi att

  1. Uppgiven cynism…., vad mer kan man begära som invånare i dårhuset Sverige?

    Gilla

Lämna en kommentar