Förövrigt noterar vi att

-med Mollgan-Johansson-metoden (den att rensa för den data som upprör eller inte passar in i den agendasättande journalistiken och statspåkallade sanningen) behöver inte statliga Sahlgrenska sjukhuset vara sämst i landet på akutvård. Av det följer att Aftonflammans upprörda reportage om 95-åriga Brittas 6 timmars väntan på en britts i korridoren på akuten skulle kunna klassificeras som ”fejknyhet”.

-Inte heller polisen (eller allmänheten för den delen) behöver uppröras över att Tingsrätten i Solna anser att poliser ska förvänta sig stenkastning och attacker när det tjänsteutövar i Rinkeby-Tensta. Samtidigt som tingsrätten noterar att det ”i Rinkeby och Tensta regelmässigt förekommer stenkastning, arrangerade bakhåll och fritagningförsök (som argument varför skadestånd inte kan utdömma mot gärningsmännen) förklarar inrikesministeriet via Mollgan och mad proffessor Sarinek att rensat för stenkastning, mordbrännarna och polisens egen anmälningsbenägenhet förekommer inte stenkastning, mordbrandsattacker och fritagningsbförsök. Allt är frid och fröjd. I hela Sverige, hela tiden.

-CNN inom ett par dygn fick krypa till korset efter att utan någon vidare källkritik ha publicerat en avdankad och sedan länge avpolleterad engelsk underrättelseanställds fabulerande om Putins förmenta hållhakar på Trump. Agendasättande utan faktakontroll kallas i normala fall för propaganda och skräp, om inte syftet är lovvärt enligt åsiktskorridoren. Då kan det bli stora och lilla journalistpriset samt ryggdunk och avsugning på nästa publicistfest.

-vissa förstå-sig-påare på våra ledarsidor ojjar sig över omvärldens förmenta övergång till protektionism utan att nämnvärt kontemplera över varför Tullverket i Sverige har 2000 anställda varav ingen ägnar sig åt att kontrollera identiteten på lycksökande islamister, eller innehållet i bakluckan på deras fordon och väskor.

-Barak Obama med familj inte flyttar tillbaka till demokraternas mönsterstad murder city aka Chicago, utan väljer överklassreservatet Kalorama i Washington DC. 

-Joe Biden, avgående vicepresident i USA, säkerligen nynnar på den gamla slagdängan ”what a differens a day makes…” när han inför sitt besök i Davos laddat upp med invektiv över Rysslands agerande undet Putins 17-åriga diktatur.Det var inte ens 17 veckor sedan Obamas knähund, John Kerry som utrikesminister återigen hade en bit papper i sin hand som med Putins försäkran garanterade fred i Syrien. Obama själv kunde inte för 17 månader sedan, nog prisa Putin för dennes betydelse för och insats i Iran-avtalet. Och vem har glömt Hillarys ”reset” kampanj? Tydligen den Trumphatande agendasättande Mainstream Media, Obama med entourage och alla Hillarykramare i den offentliga debatten sedan Trump vann valet, med (enligt sanningssökande säkra källor) Putins hjälp.

-landet som där och då av Sveriges genom tiderna sämsta regeringschef ”höll på att gå sönder” nu lite drygt 3 år senare ”rensat för socialekonomiska faktorer” är ”assäkert” vars smärre ”utmaningar” överdrivs av mörka nationalistiska krafter och ”dysterkvistar”. 

-Aftonbladets svar på en vetenskapligt godkänd avhandling från The Journal For Strategic Studies där Aftonflammans medarbetare på Kulturbilagan utpekas som Putinmedlöpare och inflytelseagenter, är att kräva censur. Lite som Putin hanterar kritiker när han inte dödar dem rakt av.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar