Förövrigt noterar vi att

-den vänsterliberala Hillary-kampanjande kvalitetstidningen Washington Post har som sin mest lästa nätstory (i natt ) ett knäck om far och son som står åtalade för långvarig våldtäkt mot och olaga frihetsberövande av en minderårig släkting. Poängen och fokus från tidningen är dock inte brottets natur utan att de två inte accepterar amerikansk lag. De säger sig endast acceptera och följa Guds lag. Inget nytt i det visserligen, men då det denna gång är bortom allt rimligt tvivel fastställt att brottet och gärningsmännen är helt skilda från islam, blir vi av den ständigt sanningssökande agendasättande kvalitetspressen (utan krusiduller och omskrivningar) upplysta om namn, deras ursprung och hemvist, offrets lidande och självfallet rörliga bilder på de två åtalade (bilder som inte är smickrande för den mänskliga rasen). Detta ger vid handen att de två är från Toledo i Ohio vilket torde vara i hjärtat av ”the rustbelt”, enligt egen utsago djupt troende kristna och via en okulärbesiktning sannolikt eurokaukasier. Vad som inte är tydligt i artikeln men med varm hand överlåts åt den upplysta toleranta och affluenta läsaren blir att själv bedöma om de två också skulle kunna utgöra genomsnittet av Trumpväljaren.

-åsiktskorridoren via den statskontrollerade TV 2:s Agenda upprört frågar ”varför vill Moderaterna söka stöd från SverigeDemokraterna?” Detta efter Batra-Batras senaste mediala utspel om att fälla Sveriges genom tiderna sämsta statsministers kommande budget och framtida regeringsaspiration. Frågan är som vanligt fel ställd av det ständigt sanningssökande och agendasättande fejkfria debattprogrammet. Rätt frågor (pluralis nota bene) är varför, om nu DÖ-uppgörelsen var så briljant, Ny-nya Moderaterna tror sig behöva stöd från SD, för att få till ett regeringsskifte. Väljarna borde ju flockas kring Det Nya Arbetarpartiet? Och varför känner sig sossar och muslimpartiet de Gröna så hotade över ett eventuellt framtida samarbete mellan M och SD om Lövéns (när som helst av SvT Kultur faktagranskade?) bombastiska tal (”alla pilar pekar uppåt”, ”det måste vara ordning och reda” och ”vi tar folks oro på allvar”) och av en enig journalistkår fastslagna framgångsrika regeringsarbete klarar kontakt med skattebetalarens verklighet? Om de vore sant borde ju väljarna vid nästa val flockas kring det gamla hederliga Arbetarpartiet?

-ratingfirman Fitch varnar för att Kina möjligtvis kanske kan vara på väg mot en skuldfinansierad finanskrasch. Det är oklart om det är samma skuldfinansierade krasch alla väntat på i 10 år. inte heller varför den skulle brisera just nu. Kan det vara Brexit- eller Trumpeffekten? Global warming? För det kan väl knappast vara planekonomi, arvet efter kommunismen eller Kinas kraftiga militära upprustning som till slut tar ut sin rätt? Det är faktorer marknaden och Fitch sedan länge skrivit av. Ett är dock glasklart och det är att det är samma ratingfirman som helt satt på läktaren inför, under och efter 2008-års globala finanskris.

-årets Världseknomiska Forum i Davos lovar att bli ett av det bästa för de som har råd att betala 50.000 USD per biljett ! Förutom att kunna få höra storheter inom ekonomiska teorier som vår egen Maggan ”tomma (ibland, överfulla ibland) lador” Andersson, kvinnokamp i praktiken genom Pottermiljonärskan Emma Wattson (hur man genom 3 sekunders engagagemang här och där, kan bli lika framgångsrik som Michele Obamas #freeourgirls varit instrumental i att få loss de 300 nigerianska sexslavarna Boko Haram ansåg sig behöva i sin Jihad.) kan glittetrati, företagselit, politikeretablissemag, film- och rockstjärnor, lyxprostituerade, andra eskorter samt mediamonopolet från champagne- och hummersnittsbuff’ér , via seminarier om ”Klimatförändringen på grund av Global warming och hotet från Donald” prova på flyktinglivet utan att behöva vare sig släppa champangeglas eller behöva trängas med den verkliga varan. Detta tack vare en för ändamålet uppställd ”flyktingsimulator”. Till detta skall tilläggas att Alperna just nu (i valda delar) upplever rekord i både kyla och snödjup. Något som vårat gemensamma världssamvete sannolikt kommer att kunna uppskatta genom att på någon annans bekostnad stanna kvar över lördag söndag.  

-de amerikanska Demokraterna får lite konkurrens från Remain-anhängarna i UK i jakten på titeln ”årets sämsta förlorare”. Efter en kampanj från ”ekonomiska intressen” ledd av två (2!) kvinnor har Högsta Domstolen, tvärt emot rekommendation och parlamentsledarmöternas tidigare utfästelser under folkvalskampanjen, beslutat att folkets röst inte längre gäller. En omröstning i Parlamentet krävs menar HD. Om något liknade krävs för eventuellt fullvärdigt medlemskap, vad denna teknikalitet kostar i fördröjning av väntande avtal och investeringar ”on hold” samt vad detta förfarande med en ständig överklagan och jakt på det finstilta innebär för framtida förtroende för folkomröstning är inget som vare sig de två kampanjande kvinnorna, remain-sidan eller HD-medlemmarna kontemplerat eller känner något ansvar inför. Ansvar kan som bekant endast men då alltid och för allt ,utkrävas av i tur och ordning vita medelålders köttätande män, Donald Trump, Breixit-anhängare, Trump-anhängare och SverigeDemokrater.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar