Förövrigt noterar vi att

-The Bulletin for Atomic Science befäste i dag sin seriositet, sitt oberoende och sin intellektuella nivå genom att flytta klockan 30 sekunder närmare undergången/midnatt. Från ”3 minuter i” till ”2 och en halv minut i”. Atomkrig och Global warming kommer att ta livet av planeten tydligen. Lite oklart från ”experterna” dock vilken olycka som hinner först. De vill till att medeltemperaturen globalt börjar gå åt rätt håll (upp alltså) för att vi skall kunna komma tillbaks till det om inte heta så i alla fall 90-talet. Den minnesgode vet att till och med FN:s klimatpanel numera hävdar att vi är i en ”paus” avseende upphettningen. Detta då temperaturen globalt sjunkit de två senaste decennierna. Bättre då för gänget bakom domedagsklockan att sätta hoppet till kärnvapenkrig och Donald.

-Sverige och Södertörns Högskola firar nya om inte internationella så i alla fall politiskt nationellt korrekta akademiska lagrar med sin första professor i Romska. Kimmo Grankivst heter charlatanen och för att fira utnämningen kommer skolan att på din och sjukpensionärers bekostnad låta professor Grankvist obehindrat ordbajsa ett par timmar om sagda resande folk ”i olika perspektiv” (säkerligen inte i rånoffrens, kolonilottägarens, näringsidkarens, skattebetalarens eller rengöringsarbetarens). Det är högst troligt att fakultetet i anslutning står för mingel och kaka. Mer tveksamt om de står för säkerheten för parkerade bilar eller ytterplagg. Mycket nöje önskas i alla fall deltagaren på det att något gott kan härledas till spektaklet för andra människors pengar.

-”100 dagar” har av Fridolin definierats som fler än 365 dagar men färre än 1095. Definitionen fastställdes då han tog åt sig äran från den senaste PISA-undersökningen (som utvärderade Alliansens skolpolitik) varför han nu anser att löftet om att kirra både biff och skola på 100 dagar är avklarat. Nu återstår det för den hårt prövad menigheten att få Ylvas definition på ”två år”. Den minnesgode vet att supersamordningsminister Ylva Johansson lovat att nyanlända, oavsett examina och trauma, ska vara i arbete och lämna ett positivt täckningsbidrag till den Humana Stormakten Sverige ”inom 2 år”.

-den amerikanska Vänstern och det Demokratiska partiet med mediamonopolets hjälp omdefinierar begreppet ”valförlust” till ”valfusk”. Det blir enklast så. Alternativet vore att analysera folkvilja, grundlag och den amerikanska konstitutionen. Slikt skulle inte bara kräva timmar av arbete, baskunskap och inte så lite självkritik – det skulle sannolikt innebära att sagda instanser tvingas träffa vanliga människor i en vanlig verklighet. Utanför Washington DC, down town New York och Hollywood.

-svensk Stasipress, som gärna ylar med sina amerikanska kollegor i konspirationsteorier om riggade val och tokigheter i USA:s konstitution, inte ägnat DÖ-uppgörelsen en enda tanke. 

-I bland kommer hjälpen från oväntat håll! För Rikspolisclown Danielsson och Inrikeskommissarie Ygeman kom den överrsakande från bostadstrixaren och Socialförsäkringsminister Strandhäll. Fru Strandhäll har helt oprovocerat och på kort tid lyckats flytta strålkastarljuset från den tidigare nämnda katastrofduons görande och bortförklaringar till sin egen monumentala inkompetens och oförstånd. Notera att vi i Den Humana Stormakten kommit ganska långt på vägen mot DDR-Sverige när en svensk sosse, föredetta fackpamp tillika nuvarande socialminister, utan större officiellt ramaskri avfärdar larm från sociala myndigheter, personal och anhöriga om en vårdkatastrof som att dessa bara är ”faktaresistenta”. Enligt arbetarregeringens egen sjukvårdsexpert har svenska sjukpensionärer, akutvårdssberoende och vårdpersonal aldrig haft det bättre! Ett lyckorike som, menar Fru Strandhäll med den extra miljonen utrikesfödda raketforskande högskolestuderande, starkt traumatiserade ensamkommande medelålders barnen vi ökat populationen med, bara är i sin linda!

-Washington Post gottar sig åt att en majoritet av de mest seniora tjänstemännen inom USAs utrikesdepartement, i dagarna valt att avgå. Ett agerande som enligt tidningen bara måste försvåra Donald Trumps jobb, vilket i sig för tidningen skall vara bra(?). Tidningen menar att de erfarna statstjänstemänen, som tjänat både Republikanska och Demokratiska administrationer (vilket torde innebära president GW Bush och Barak Hussain Obama), inte vill ha med den kommande Trumpdoktrinen att göra. En annan tolkning och mot bakgrund av Donalds många tal och utspel under valet, skulle kunna vara att sagda tjänstemän själva insåg att de karriärsmässigt nått vägs ände. Den minnesgode vet att ”The Donald” lovade rensa ut inkompetens inom all administration. Det torde även för ”The Post” vara högst sannolikt att sagda tjänstemän varit framträdande i att forma USA:s utrikespolitiska agerande under det senaste decennierna. Den minnesgode vet att USA under dessa decennier invaderat Irak och Afghanistan för att sedan lämnat länderna åt sitt öde, krossat regimerna i Libyen och Egypten för att sedan lämna över makten till ISIS, utgått ifrån att Putin var demokrat och lämnat demokratiprocessen i Ryssland åt dennes barmhärtighet, EU försvarslöst samt Putins grannländers suveränitet åt EU:s garantier, först förklarat terrorismen krig för att sedan ensidigt sluta fred med den samma, avfärdat hotet från ISIS med att de är terrorismens korpgäng, understött den arabiska våren eftersom den skulle leda till fred, frihet och stabilitet i Mellan Östern, aktivt hjälpt den teokratiska diktaturen i Iran att inte bara överleva utan också inom kort kunna presentera sin första fungerande atombomb, via avtal med Assad legitemerat denne trots alla övergrepp mot FN:s mänskliga rättigheter och Genévekonvetionens alla regler han innan, under och efter sagda avtal utfört mot sin egen opposition.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar