Förövrigt noterar vi att

-BBC rapporterar att 10 asylsökande om dagen, varav flera är barn, attackeras i Tyskland. Varken BBC eller tysk polis går in på när, var, hur och av vem. Det är bäst så, tydligen.

-relativiseringskampanjen för att släta över de internationellt uppmärksammade upploppen i socialdemokraternas framgångssagor, med Rinkeby-Tensta som flaggskepp, fortsätter i det offentliga Sverige. Senaste försvarslinjen är att lyfta fram hur bra det är på andra platser än just där det brinner (fina gatan i Vasastan eller Sandhamn så här års?) och hur unken historia de som lyfter fram problemet har. Något för Rinkebyborna att trösta sig med när de ska sopa upp resterna efter förra veckans kravaller.

-de som ihärdigast förnekar existensen av ”no-go-zoner” i Sverige i huvudsak aldrig satt sin fot i sagda zoner. Vi kanske ska kalla dessa zoner ”no-go-to-zoner” istället, så att Ygeman, Linberg, Mollgan Johnasson, Cirkusdirektören och Wolodarski inte i falsett behöver skrika om faktafel och förlora sig i semantik.

-Ingen ur propagandamedia ännu frågat Alice Bäääääh Kuke om hon kan ompröva sitt beslut och genomföra den tidigare utlovade flytten av Kulturdepartementet till det assäkra Rinkeby.

-medborgaren i Sverige – när polisens förmåga att stävja och lösa brott, skolans möjlighet att ge nästa generation en dräglig start på livet och sjukvårdens kvalitet inte står sig i jämförelse med det bästa världen har att erbjuda – alltid kan trösta sig med att han och hon betalar världens högsta skatter. 1 av 4 är ju för relativiseringsmedia och våra folkvalda toppen. 

-relativiserings- och förnekelseindustrin i Den Humana Stormakten Sveriges tjänst kämpar på med sin elastiska reträtt från verkligheten. Stefan Johansson, professor i etnicitet i Linköping, drar sitt strå till stacken när han bestämt avfärdar påståendet om att upplopp, gruppvåldtäkter, barngiftermål, hedersmord, gängmord och kast med liten handgranat på minsta sätt kan kopplas till invandrargrupper (och per definition till estnicitet). Detta samtidigt som han givetvis bekänner sig till rassifieringsdogman som skyller nysvenskens alla tillkortakommanden på den vite medelålders köttätande mannen och det svenska samhällets inbyggda diskriminering av minoriteter på grund av dess estnicitet.

-Oscarsgalan, spektaklet då Hollywoods glitterati inför omvärlden ges möjlighet att blåsa rök i ändalykten på varandra, slutade i ett prakttfiasko. Fel film vann och denna gång var det verkligen fel film som vann. Halvvägs in i taktalet var regissören för La la land tvungen att avbryta sig och annonsera vinnaren (Moonlight). Det är oklart om det är helt och hållet PwC:s fel eller om fokus hos filmfolket liksom hos pressmurvlarna rent allmänt bara brast i och med att Trump vann valet.

-53 procent av de som tillfrågats av Wall Street Journal anser att pressen överdriver Donald Trumps tillkortakommande. Urvalet i undersökningen är för Vän Av Ordning oklart men gissningsvis är andelen amerikaner utanför Washington DC och Hollywood större än andelen svenska journalister och politiker varför undersökningen säkerligen kan avfärdas som fejk av tidningsredaktioner runt om i världen.

-det är en händelse som ser ut som en tanke att säpochefen, i samma veva som MSB (Myndigheten för Samhällskydd och Beredskap) varnar för en ökad infiltration av muslimska våldsbejakande celler i våra demokratiska organisationer och funktioner, varnar för att andelen ”svenskar” som sympatiserar med ISIL och religiös extremism ökar inom rikets kontrollösa gränser i takt med att andelen terrorturister minskar. Kan det vara det första tecknen på Monas och Stockholms stads förtursprogram för hemvändarna vi ser? Och borde inte Aftonflamman med förnekelsepastor Linberg i spetsen i så fall göra en stor sak av det hela?

-den ständigt sanningsökande agendasättande amerikanska pressen skrivit mer om vad Donald Trump ännu inte lyckats genomföra under sina första 6 veckor vid makten, än vad den skrivit om Barak Obamas alla lyckade politiska landvinningar under 8 år vid makten.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar