Förövrigt noterar vi att

-muthärvan i svensk fotboll enligt SvFF tydligen inte omfattar domarkåren, trots att de flesta matchers officierande uppvisar enkriminellt  låg nivå eller dito uppsåt.

-svälten i oljelandet Venezuela av den ständigt sanninsgsökande, agendasättande och enligt egen utsago helt objektiva pressen inte anses värd att täcka.

-syndarna sent skall vakna och frågan är om hut skall gå hem. Icke förty har sveriges samvete och ikonen inom den agendasättande journalistiken, DN, (med sådana journalistiska milstolpar som Sandvikenrapporten, pixling av IKEA-mördarna och sin självpåtagna 6 månaders karantän avseende sextrakasserierna i Kungsträdgården) i dagarna påtalat vikten av att inte mörka kriminaliteten inom den absolut helt nödvändiga och fortfarande enligt säkra källor oerhört lönsamma massinvandringen. Kan det vara så att delar av redaktionen handgripligen fått njuta av kulturberiknings frukter eller har ägarna tröttnat på fallande upplagor och den mentala förnedring de få kvarvarande läsarna dagligen utsätts för?

-den amerikanska militära närvaron i Europa ökat. Enligt putinkramare (Aftonflamman, SvT, Vänsterpartiet Kommunisterna, Muslimpartiet de Gröna och valda delar av de Svenska Nationalsocialistiskla arbetarpartiet SAP) oroväckande markant. Enligt mindre hysteriska och icke agendasättande källor, ytterst modest. USA förfogar i dagsläget över tre (3) brigader, 2 lätta och en tung. Dessa 3 roterar dessutom, varför deras beredskap vid valt tillfälle torde vara lågt. Som jämförelse kan nämnas att Sverige, som inte är i närheten av kunna försvara sig, idag, till sitt förfogande (på papperet och inom 7 dagar) skall ha 2 tunga brigader och några löskeförband (Jbat, UndBat och amfibiebataljonen). Ryssland bedöms sannolikt på mindre än 30 timmar kunna nytja upp till 9 brigader i vårat närområde (totalt disponerar Ryssland 55 bataljonsstridsgrupper i Milo V och S med 24 timmars beredskap). En faktisk verklighet som inte fått firma Stridshingsten/hippien och Tomhylsan att offentligt be svenska folket om ursäkt eller deras efterträdare att upphöra med sina företrädares medvetna politisering av generalstab samt avrustning av Rikets militära förmåga.   

-”händelsen” i Manchester beskrivs som ett terrordåd även av det svenska propagandapressen. Cecilia Hagen här dock ännu inte föreslagit industriell utrotning av de inblandade och TV4:s Christoffer har ännu inte sympatiserar med mördarna eller twittrat ”snackar man skit-sprängs man i bitar”. Alla väntar nu med spänning på Wirtanens och Bethnérs vinpris och säkerhetsbedömning.

-Grekland jobbar hårt för att lugna sina kreditorer och få ett sommarlån på några (7 i dagarna) miljarder Euro för att slippa konkurs redan till sillen. Tänk vad det brittiska folket missar med Brexit.

-galningen Trump med sin fru (utan sjal på huvudet) höll ett tal i Saudiarabiens huvudstad, Ryad. Inför en hånfull press och ett 40- tal muslimska ledare konstaterade han att de (ledarna, pressen ignorerade han sannolikt i vanlig ordning) måste sluta exportera terrorism till resten av världen. Talet möttes av varma applåder och stor förståelse (av de muslimska ledarna, inte pressen de var för upptagna med att hitta fel i Donalds kläder, sätt att tala, gå, stå eller något annat för demokratin viktigt att skriva hem om).

-”läckan” till SvT om att Sverige senast 2020 måste införa Euron var sannolikt en skenmanöver (EU förnekar att någon tidsgräns är satt) i syfte att flytta fokus och indignation från det fastställda beslutet att skyndsamt införa en ny och villkorslös EU-skatt för EU-medborgaren (i detta fall skall inte rom/resande/zigenare tolkas in i begreppet ”EU-medborgare) En skatt på toppen av de nationella skatten ”för att det faller sig så…” Det är inte utan att man kan tycka synd om det brittiska, norska och schweiziska folket som går miste om Bryssels omtanke om de sina i parlamentet.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar