Förövrigt noterar vi att

  • det är en händelse som ser ut som en fruktansvärd tanke för den som lider av TDS att de senaste uppmärksammade och så lovande fallen av anmäld rasism i USA- i slutändan och när sanningen kommit fram –  inneburit att anmälaren åtalats (för att ha slösat med polisens resurser, fara med osanning och åsamkat skadegörelse). Först ut var den svarta skådespelaren Jessie Smollet – som när verkligheten hann i kapp hans anmälan mot vita bög-hatande Trump-supportrar, med blotta förskräckelsen och sannolik inte utan påverkan från höga Demokrater (och självfallet under en plötslig medial tystnad) slapp undan med dryga böter. Detta följdes i dagarna upp av att Oberly College, som tydligen inte hade samma tur eller lika högt uppsatta vänner, döms att betala 11 miljoner dollar i skadestånd. Skolan åkte dit efter att den arrangerat falska anklagelser följt av organiserade upplopp. De falska anklagelserna ville göra gällande att ett lokalt bageri ägnat sig åt ”racial profiling” –  rasism. Domstolen fann, i motsats till skolan och dess aktivister,  att det näppeligen kan anses vara rasism att polisanmäla snatteri. Inte heller fann domstolen att rasism var motivet när sagde näringsidkare nekade försäljning av alkoholhaltiga drycker till minderårig med falsk legitimation. Domstolen menade, likt personalen att rätt hudfärg inte per automatik innebär straffimunitet eller frikort till annans egendom.

  • Netflix lanserar en ny mini-serie i syfte att underblåsa myten om den, under Trump, spirande rasismen i USA. Central Park five heter serien och kommer att hitta associationer mellan en lynchmob (i USA:s söder som nota bene där och då bestod av Demokrater), fastighetsmiljardären Donald Trump och 5 till just ett specifikt brott på sannolika skäl oskyldiga svarta. Det kan (för den som är dum nog att följa serien) var på sin plats att lyfta fram att den då ansvariga – och som en konsekvens av serien – nu bespottade och till livet hotade kvinnliga åklagarsidan vid frikännande hävdade att ”det inte gick att bevisa att brott inte begåtts”. En fras som när den användes av Robert Mueller efter att han frikänt Trump från anklagelser om rysslandsamarbete fick den spottande och hatande mobben att glorifiera sagda specielle utredare.

  • det inte nödvändigtvis är ett så stort genidrag som den ständigt sanningssökande och helt objektivt Trumphatande pressen vill göra gällande att den och det Demokratiska partiet dammar av Nixons juridiska rådgivare, John Dean (som under Watergate genom att bli åklagarens stjärnvittne undkom en drakoniskt fängelsedom och som sedan gjort karriär genom att hata Republikaner). Syftet är att via associationslekar och historiska återblickar hitta på jämförelser mellan Watergate och Donald Trump’s valvinst för att få  Mueller-rapportens frikännande att framstå som något annat. Problemet är att Mueller-rapporten framöver kommer att leda till annat, nämligen andra undersökningar. Den minnesgode vet att den enda (numera av båda sidor o-omtvistade) gemensamma nämnaren mellan Watergate och Mueller-rapporten är att politiska motståndare i politiska syften (och under valkampanj) olagligen avlyssnats – och det sannolikt med den där och då sittande presidentens goda minne.

  • det inte sällan är samma människor som – med en religiös övertygelse – menar att vi inte kan vänta avseende åtgärder för att möta ett eventuellt framtida klimathot, som med en lika stor övertygelse vet att Ryssland under överskådlig tid inte kommer att utgöra något hot mot Sverige eller svenskt närområde.

  • Våldtäktsflammans åsiktskommissarie och då per definition Stefan Lövens andlige ledare, Anders Lindborg, menar att problemen med de senaste våldsdåden i framgångssagan Malmö är populismen. Populism är i detta fall att politiker utanför exstremvänstern vill att regeringen i alla fall försöker få på våldet i framgångssagan Malmö. Hur Anders själv ser på de faktiska sprängningarna, överfallsvåldtäkterna och morden i framgångssagan Malmö illusterars nog bäst av att herr och fru Lindborg bor ståndsmässigt, på hemlig adress och på oerhört bekvämt avstånd från inte bara framgångssagan Malmö utan också från våra icke-existerande utanförskapsområden i Stockholms västar förorter.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar