Förövrigt noterar vi att

-USMC vågar blicka framåt. I sin perspektivstudie argumenterar den amerikanska marinkåren för en stridsindelning utan stridsvagnar. Detta kommer sannolikt att leda till en allmän diskussion även i inom FM. Om stridsvagnens vara eller inte vara på slagfältet. Vän Av Ordning gissar att sagda diskussion kommer att locka fram kärriärkåta kamrerstyper inom försvarsmakten och att dessa återigen kommer att springa politikernas ärenden genom att – mot bakgrund av marinkårens resonemang – försöka skrota nya ”dyra” stridsvagnsprogram (som de gjort sedan början av 2000-talet). Vad dessa ”experter” medvetet kommer att tänka bort när de pekar på USMC:s sannolika policybeslut är hur marinkårens huvudsakliga operationsområde skiljer sig från arméns (oavsett nationalitet). USMC:s bedömda framtida operationsområde kommer att vara havs och kustnära med i huvudsak amfibiska operationer. Operationer som regelmässigt kommer riktas mot en stationär motståndare inom ett klart begränsat område- inte sällan med väl fungerande infrastruktur- varför en landstigning med relativ enkelhet kan understödjas av indirekt och direkt eld från fartyg och luftfarkoster.

-hut aldrig gått hem hos någon anställd eller ansvarig på Våldtäktsbladet (eller Das partie). Återigen låssas Våldtäktsbladets chefsideolog, Anders Linberg, som om privatiseringen av Apoteken ligger bakom det faktum att Sveriges nationalsossar, sedan Palmes dagar, medvetet och konsekvent genom varje försvarsbeslut, monterat ned totalförsvaret. Inte ens det faktum att Finland i dagarna kunde använda landets beredskapslager för sjukvården (den finska apoteksmarkanden har varit privatiserade lika länge som den svenska) avhåller Anders Lindberg från att blåljuga på twitter eller i sagda blaska om varför Sverige blott svenska krusbär har i stället för beredskapslager.

-det är förvånansvärt tyst från miljölobbyn om varför det är rätt att framtida generationer skall tvingas betala för de excesser dagens generationer tillåter sig när det gäller helikopterpengar, tillväxtfientliga miljöbeslut, effekterna av genusdravel och HBTQ-vansinne.

-det tydligen går att vara PK, miljömupp och nationalist. Återigen är svenska bönder och svensk närproducerad mat så oerhört mycket bättre – om än så mycket dyrare – än mat från 3.e världen. I alla fall om Våldtäktsbladet får bestämma.

-miljömaffian sannolikt kommer att förklara coronaviruset med tillväxt och global warming och då klädsamt glömma bort att sagda virus inte är kopplat till vare sig temperaturökningar utanför människokroppen eller stigande havsnivåer. Att effekterna blivit så omfattande på kort tid kan sannolikt hittas i obefintliga gränskontroller, felaktigt krisplanering på grund av felaktigt (miljö) fokus, total avsaknad av lager vad det än vara månde kombinerat med politiskt ledarskap på gränsen till kriminell naivitet.

-i alla fall Vän Av Ordning inte uppfattat några klara riktlinjer och idéer från vare sig FN eller EU under pandemin. Dessa kanske ajournerat sin verksamhet eftersom den sannolikt är meningslös under globala kriser…

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar