Förövrigt noterar vi att


– 48% av de amerikanska medborgare som faktiskt kan och ska rösta I presidentvalet såg Paul Ryan som vinnare medan 44 % hade Joe Biden som vinnare I förra veckans direktsända debatt. Detta enligt opinionsmätning som CNN publicerat.

– en sammald svensk press lyckats missa några av Bidens mer anmärkningsvärda uttalande under debatten mot Ryan. ”Bad Joe”, som Aftonbladet kallade vicepresidenten torgförde en helt ny utrikespolitiks linje avseende Irans kärnvapen. Lite överraskande menade Bad Joe, tvärtemot alla förståsigpåare som hittills haft synpunkter att det här med anrikning inte var den stora grejen. Det var anskaffningen av missiler och stridspetsar som var det farliga och framförallt svåra biten. Något Joe, I stark kontrast till underrättelseorganisationer världen över, menar är skitsvårt att köpa eller utveckla själv.

– de ryska doktrinerna fortfarande målar upp Nato och dess allierade som en fara som kan övergå till hot. Den nya materielen har en klart offensiv karaktär. Rysk högre militär utbildning syftar fortfarande till att bedriva det klassiska storkriget med Väst och med flitig användning av taktiska kärnvapen om det uppstår problem. Allt enligt svenska FOI:s senaste bedömning som går att läsa för den hugade, då den är öppen. Sannolikheten att våra kära politiker och boulevardpressens lydiga bandhundar har tagit del av rapporten bedömer Vän Av Ordning som obefintlig, tyvärr.

– sport och kulturjournalister inte kan få nog av att sparka på en gammal (vit) man. Den snart 80-årige pensionären, Bo Hansson är inte bara avstängd från pressläktaren, han och alla som inte omedelbart fogar sig till lynchmobben får fortsätta att löpa gatlopp efter det ogenomtänkta uttalande i direktsändning. Behrang Miri och hans supportrar däremot, slipper göra avbön och han är fortfarande välkommen och anställd som konstnärlig ledare på Kulturhuset. Detta oavsett det planerade och definitivt genomtänkta försöket till intellektuell och konstnärlig utrensning.

– det är så orättvist det där. Trots en massiv hejaklack i media tappar sossarna mest i den senaste opinionsundersökningen. Och som det inte skulle vara nog, ökar politikens hackkyckling nummer ett, SD. Paria-partiet fick 9.9% av väljar sympatierna i den senaste mätningen som Di citerar.

– Tysklands finansminister inte har mycket till övers för Anders Borgs recept för Grekland. (Den svenske finansministern har spekulerat i en Grexit). Vad de tyska skattebetalarna och bidragsberoende anser om Schäuble och det tyska fortsatta understödet av Grekand bryr sig inte herr Schäuble om, det minsta.

– svenska tidningar missat att de 8 länder som är nettobetalar till EU blivit avsnoppade av Bryssel efter att de krävt att pensioner och förmåner till EU-tjänstemännen inte skall höjas. Övriga 21 länder ser inga som helst problem med att tjänstemännen i organisationen ökar sina kostnader med 120 miljarder SEK fram till 2020. I dagsläget kostar tjänstemännens förmåner, löner och pensioner skattebetalarna i Finland, Sverige, Danmark, Holland, Österrike, UK och Frankrike ca 450 miljarder kronor.

– DN, som på ledarsidan hävdade att U-137 verkligen hade navigerat fel då det begav sig, i gårdagens nummer väljer att hylla Chrusjtjov. Kim Salomon som tydligen är professor i modern internationell historia men med stor sannolikhet missade kursen om Stalins terror (Chrusjtjov klarade med glans sin tilldelade avskjutningskvot på 50.000 Moskvabor på 50-talet) och gjorde annat på föreläsningen om upproret i Ungern 56, menar att det var han (Nikita alltså) som räddade världen undan kärnvapenkrig vid Kuba-krisen. DN kanske snart skriver om andra världskrigshistorien och korar Storamiral Dönitz till fredsängel då faktiskt var han som skrev på tysklands ovillkorliga kaputilation.

– det tydligen inte var en större nyhet att minst 20 muslimer mördades av maskerade män i norra Nigeria. Om det beror på att Boko Haram, den muslimska terrororganisationen med anknytning till Al-Quada står bakom skall FÖNVA låta vara osagt. Kan det vara skillnad på offer och offer, eller är det förövarens ursprung och religion som styr mediadrevets upprördhet och intresse?

– Obama och Romney förbereder sig just nu för tisdagens nya valdebatt. Mitt, stärkt av sin senaste framgång kommer att fokusera på mittenväljare och de som inte bestämt sig ännu. Obama skall, enligt sina strateger porträttera kandidat Romney som mer konservativ än vad han själv givit sken av. Skall man gissa att presidenten som gick till val på samförstånd, resonerande och eftertänksamhet kommer att vara mer aggressiv, undvika egen politik och ljuga om sin motståndare?

– det helt plötsligt blivit ett jävla liv om nämndemännens vara eller inte vara i svenska domstolar. Är det för att det i samma veva blivit fällande domar och att SD-politiker har fått samma rätt att sitta som kommunister att sitta nämndemän?

– DN tyvärr idkade självcensur när det beskar bilderna från den Ukrainska kvinnliga aktivistgruppen FEMENs protest utanför det franska justitiedepartementet. Bildtexten löd ”barbröstade kvinnoaktivister har stormat departementet”.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar