Förövrigt noterar vi att

-Jonna Simma, (vikarierande?) ledarskribent på tidningen som ”tycker olika,” visar svensk skolungdom att kunskap, hårt arbete och icke-doktrinärt tänkande aldrig kommer att leda till välavlönat jobb på Aftonbladet. Jonna kommenterar den friande domen av latinamerikanen Zimmerman i Florida med att ”olika hudfärg är olika för lagen”. Om Jonna bemödat sig att läsa på om målet mot sagde Zimmerman och juryns beslut hade hon funnit att en fällande dom kräver att det är ”ställt utom allt tvivel att det skulle vara mord för att fällas för mord”. Något hennes kollega Osini i tid och otid påminner läsaren om då han försvara brottslingar i svenska mål.

-två soldater omkom i helgen under en övning, sannolikt på grund av utmattning och uttorkning. MoD (Storbritanniens krigsministerie) beklagar det inträffade, men tror inte att det blir någon ändring i uttagningskrav och uttagningsmetod för SAS-soldater. ”vi utbildar mot krigets krav” säger en militär talesman. Lite som svenska krigsmakten….not

-det verkar som om skandaltidningen Expressen hittat på de flesta (om inte alla) påståenden om att Turinas änka skulle blivit lurad på pengar. Inget som hindrar tidningen att sälja lösnummer eller att med krönikör Olsson i spetsen inta en moralisk överlägsen attityd i samhällesdebatten.

-Obama och hans mediaentourage ihärdigt försvarar övergreppen iscensatta av IRS och NSA mot medborgarna, med att dessa organisationer är så stora att ingen kan överblicka (och per definition ansvara för får man förmoda ) dessa och vad de gör. Inte helt säkert att den förklaringen går hem utanför vänsterpressens ledar- och nyhetsredaktioner.

-Tormod Sandstö, IR på SAS, tycker att det är fel att jämföra SAS med Norwegian. Det tycker inte aktie investeraren, av kursen att döma. Norwegian har på 3 år gått upp med ca 300%. SAS har fallit med 50%….

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar