Förövrigt noterar vi att

-det är så olika det där, med Obama-administrationens prioriteringar. USA:s justitiedepartement, med Eric Holder i spetsen, har snabbt som attan inlett förundersökning mot delstaten New Jerseys avgående Republikanska politiska ledning. Detta efter att den misstänks för att som ”hämnd” för valförlusten stängt av trafikleder och vägfiler. Samma snabbhet och tydlighet har den gode Eric och departementet fortfarande kvar att demonstrera då det gäller vem och varför skattemyndigheterna, efter Obamas valtal från tidigt 2012 (talet om att han borde skicka myndigheterna på sina politiska motståndare), gav sig på, trakasserade och förhindrade verksamheten för välgörenhetsorganisationer som inte stödde återvalet av fridsfursten.

-det är så olika det där, med militär beredskap. Försvarsministern inledde ledningssamanträdet den 10:e december med att deklarera att ”intensiteten i stridsutbildningen har ökat” och att ”vi i år har genomför fler än 3000 övningar på olika nivåer” Ministern avslutade med att säga att det är ”absolut nödvändigt att fortsätta rutinen att genomföra överraskande kontroller av förbandens förmåga”. Detta var nu inte Karin Ekström eller det svenska ledningssammanträdet, om nu någon trodde det utan Rysslands och försvarsminister Sergei Sjojgu.

-det verkligen är så olika det där med logik och konsekvens. Aftonbladet självutnämnda kriminalexpert, Oisin Cantwell, är bekymrad över att ”samhället inte tar hatbrott på allvar”. Det är givetvis regeringens fel och mycket mycket alvarligt. Betydligt värre än att utdöma verkliga straff för dödsmisshandel, knivattacker, balkonghopp eller att se till att straffade sitter av om inte hela tiden, så i alla fall mer än halva.

-det verkligen, verkligen är så olika det där med vandalisering, klotter, rop på hjälp och undergroundkultur. I dagarna har Stockholmspolisen lyckats med konststycket att inte bara gripa ungjävlar som klottrat, den (ordningsmakten alltså) fick dessutom positiva skriverier i boulevardpressen. DN (Ofantligt löjelseveckande) låter meddela att tre unga män greps misstänkta för att ha klottrat svastikor på en idrottshall i söderort. Hade de klottrat ”tags” eller miljöslogans gissar Vän Av Ordning att de unga männen helt plötsligt blivit ”pojkar” och att de enligt uppfostringsmedia och åsiktskommissarierna på ledarsidorna förmodligen bara gav utlopp på frustration över regeringens människofientliga och icke miljöhållbara politik.

-Vänsterpartiet Kommunisterna I Sverige har problem, inte bara efter att tvingats be om ursäkt för de infama påhopp på regeringen utan mer med suspenderingar och kommande uteslutningar. Denna gång är det inte så mycket på grund av de återkommande maktstriderna som de faktum att flera unga partimedlemmar spenderar allt mer tid på häktet och inte tar avstånd från våld.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar