Förövrigt noterar vi att

-DI:s scoop från i fredags om att Myrdalprisvinnaren Joakim Riutz med sin rapport om migrationen ”krossade myten om bidragsinvandringen” föll platt till marken i kontakt med verkligheten. I måndags gav sig Stockholms oppositionsråd (sossen Roger Mogert) och i dag Linköpings kommun ut och kräver miljonbelopp för att härbärgera alla nya tiggare i landet. De menar att svenska skattebetalare måste hosta upp för att undvika kåkstäder och misär då det är ”uppenbart att varken Rumänien eller de hitresta kan bära kostnaderna”. Kanske Joakim Ruitz kan stå för en del? Vän Av Ordning har bestämt för sig att Myrdalspriset är monetärt

-EU kan komma att förbjuda engelsk sjukvård att samköra patientregister då det ”föreligger risk för den personliga integriteten och att läkemedelsbolag eventuellt kan komma att tjäna pengar..”. Något likande förbud mot samkörning av bankkonton av omsorg för Europas alla skattebetalare kan vi nog tyvärr inte vänta oss.

-Di återigen demonstrera varför den passar ypperligt i eldstaden. I dagens nummer bräker tidningen ut att Umeå sjukhus är bäst i Sverige. Läsaren slipper dock veta hur, varför och på vilka kriterier. Eventuellt kan läsaren gissa sig till att en viktig parameter skulle kunna vara avsaknad av patienter då inga storstäder är med i toppen av den oredovisade tabellen.

-den siste idioten inte verkar född i Schweiz, ännu. Kritik riktas tydligen mot Saab inför den stundande folkomröstningen avseende köp av JAS-Gripen. Nej-sidan tycker att det är ”skandalöst” att Saab eventuellt stödjer Ja-sidan finansiellt. Det är oklart om socialdemokraternas representant för Nej-sidan kommer att kräva finansiellt stöd av Saab eller om hon kan acceptera att flygtillverkaren lägger ned tid och pengar på att bemöta Nej-sidans påståenden om att planet är undermåligt och ett Ikeaflyg.

-Peter Kadhammar, Aftonbladets överkommissarie och fortfarande troende kommunist inte tror på personligt ansvar. Att polisen inte rycker ut när medborgare larmar beror givetvis på att myndigheter liksom bolag rationaliserar och sparar in. Inte på att personalen är ointresserad, oengagerad, ansvars- och värdelös.

-en av få saker som inte kan köpas för pengar torde vara omdöme, i alla fall för Intern nye ägare.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar