Förövrigt noterar vi att

-George Orwells dystopi ”1984” mycket väl kan vara Sverige 2014. Tidningar i Sverige ”gillar olika” så länge alla tycker lika (lika i detta fall är att tycka som stalinisten Kadhammar). Migrationen från Östeuropa och främst Rumäninen är enligt experter så vinstgivande att svenska politiker ser sig tvingade att låta skattebetalarna stå för merkostnaderna. Det folkliga stödet för kulturberikning och flyktingförläggningar är nu så stort att regeringen infört tvångslagar för att få kommuner att ta emot ”ensamkommande”. 15.000 gapande antisemiter och anarkisters hets mot lagliga demokratiska riksdagspartier kallas för en folklig manifestation mot rasism och intolerans. Knivbeväpnade kriminella våldsdyrkande 30-åriga kommunister som ockupera gator och demolerar torg kallas för aktivister medan unga fotbolls supportrar som drabbar samman med likasinnade i grusgropar stämplas som huliganer och samhällsfara. Diskriminering är bra så länge det rör sig om så kallad positiv särbehandling och negativt drabbar skattebetalande familjeförsörjande svenska vita kristna män.

-Förespråkare för ett oberoende Skottland påstår att oljereserverna i Nordsjön motsvarar ca 300.000 pund per skotsk näsa. Vad det årliga transfereringarna från Sydvästra England motsvarar vet populisterna ännu inte.

-Di verkar tycka illa om att söksajten Lexbases (som mot avgift svarar på ”om grannen har ett brottsligt förflutet”) huvudägare har ett kriminellt förflutet. DI verkar dock inte ogilla koncernkompisen och kollegan Expressens sammarbetspartners Research som olagligt registerfört sk ”näthatare” (dvs ostraffade som digitalt tycker olika). Det verkar inte heller vara en stor sak för den rosa tidningen med mindervärdskomplex att ägarna och medarbetarna i Research har ett brottsregister längre än Vän Av Ordnings arm..

-efterfrågan på fransktalande rörmokare ökat explosionsartat i London efter att Hollands införande av straffskatt för ”de rika”.

-Anders Cervenka på SvD visar upp en intellektuell spänst som kan leda till Myrdal eller Lenin-priset vilken dag i veckan som helst. Med en insinuant artikel om att regeringens representanter i Davos super, horar och fabulerar negligerar SvDs store tänkare ekonomiska fakta och menar att den gemensamma nämnaren för Occupy Wall street, Arabvåren och kravallerna i London skulle vara arbetslösheten. FÖNVA är förvånad över att Stora Journalistprisets kommande vinnare inte slänger in Tenstabränderna, snöstormen i mid-west, orkanen på Filipinerna och Kinas kapprustning.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar