Förövrigt noterar vi att

-Freddie och den tidigare hippien och tillika före detta finansministerns visa beslut att lägga ned försvaret av Riket blir vidimerat av Putins man i Sverige. Denne lovade i gårdagens Aftonblad att Sverige inte behöver känna sig oroat i en eventuell konflikt med Väst. Om vi inte uppträdde provokativt förstås. För då behöves inte ens en konflikt med väst för att Ryssland skall ”försvara sina intressen”.

-Centerpartiets ledare Annie Lööf vill lagstifta mot partier som röstar på ett att annat budgetförslag än sitt eget, fast bara om SverigeDemokraterna röstar på hennes förslag. Om kommunisterna eller det förhatliga SD skulle rösta på miljöpartiets budget lovar hon att sitta lugnt i båten. Oppositionen går från att opponera till att supportera Sveriges genom tidernas svagaste regering. Känns lite märkligt kanske för den som röstat på Alliansen?

-den brittiska finansmyndigheten (FCA) och den amerikanska (CFTC) bötfäller Barclays, HSBC, RBS, Citigroup, JP Morgan och UBS på totalt 2 miljarder pund för att dessa aktörer ”manipulerat” den av samma myndigheter oreglerade valutamarkanden.

-Sveriges ”flyktingpolitik” framstår som mer och mer extremt både i ett internationellt och Europeiskt perspektiv. Idag fastslog EU-domstolen att EU:s medlemsländer har rätt att utvisa EU-medborgare som anlänt enbart i syfte att leva på värdlandets förmåner. Dags för den humanitära stormakten att ryta till och öppna sina gränser ännu mer?

-Obama slutit avtal med Kina om att minska koldioxidutsläppen fram till 2030. Båda länderna förbinder sig att sänka sin produktion för att ”rädda världen” från den av FN fastställda globala temperaturökning. – Den som tvärtemot ”en enig forskarkår” ännu inte materialiserat sig men bergsäkert kommer någon gång. Kanske till och med under detta århundradet.

-den svenske bostadministern inte helt lyckats i rollen som ordförande för moskébyggen i Stockholms västra förorter.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar