Förövrigt noterar vi att

-den senaste trenden i islamiseringen av vardagen i Europa är att skylla på judarna. Först ut är det gamla Labourfästet Islington i norra London. Lokalpolitiker har där beslutat att skolorna omedelbart måste upphöra att servera fläsk. Detta för att ”judar och muslimer inte ska få i sig fläsk av misstag”. Vän Av Ordning noterar att judar frekventerat de brittiska öarna sedan 1300-talet och till skillnad mot muslimerna som på allvar började dyka upp på 70-talet, inte gjort så stor sak av sin tro eller närvaro.

-det är inte så lite lyteskomik över riksgråterskan med fin östermalmsadress, Pascalidou. Efter att ha gjort karriär som PK-rom, skyllt grekproblemet på alla utom sina forna landsmän och via förvirrade krav på åsiktlikriktning under parollen ”vi som tycker olika” skällde hon prompt (i en TV-debatt) ut en person som delade hennes egen uppfattning. Klavertrampet förklaras med att hon var alltför upptagen med att förbereda sin tirad mot personen (som hon via okulärbesiktning bestämt hade ”fel” åsikter långt innan debatten tog sin början) och sålunda valde bort att lyssna då denne gavs utrymme att tala. Något som tydligen inte alls är ovanligt i dagens svenska debattklimat.

-storsatsningen på Försvaret efter de senaste gränskränkningarna har nu materialiserats. Den borgerliga budgeten ligger fast med en reducering av 500 miljoner kronor. I detta läge kraftsamlar Högkvarteret på en nationell kurs för så kallade ”genderrådgivare”. Svenskt Försvar menar att då ”genusperspektivet är en så viktig del av vardagen vid svenska internationella operationer, till exempel vid civilmilitär samverkan i Afghanistan, skall kursen nu lägga fokus på att genusperspektivet även nationellt”. Det skall inte uteslutas att just gender och genusperspektivet blir det bestående minnet från den svenska insatsen i Afghanistan.

-den store oratorn och världsledaren Obama söker inspiration i den gamla klassiska romerska historien. Där Nero påstods spela fiol under Roms stora eldsvåda, väljer den stilige före detta Harvardstudenten att, inför mediehavet, brinnande stridspiloter i burar, kvinnor och barn som sprängs i bitar i Ukraina , att med sitt patenterade Stomatol-leende bli historisk som USA:s förste president med ”selfie”.

-Stefan Ingves kommer att gå till historien som en av de absolut största ekonomiska tänkarna när han i en av världens hetaste och mest dysfunktionella bostadsmarknader sänker låneräntan till negativ. Eller så går han bara till historien….

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar