Förövrigt noterar vi att

-det blir lite humor när journalister från inte riktigt lika ständigt sanningssökande Fox News frågar amerikanska helt objektivt Trumphatande universitetsstuderande  vad de tyckte om State of The Union-talet, och läser upp Barak Obamas sista SOU-tal. Välartikulerat och tydligt tog samtliga studenterna helt avstånd från alla påstående och motsatte sig alla xenofobiska utspel eftersom de trodde att Fox läste upp Donalds tal.

-DNC (kongressens demokrater) lanserar sitt eget ”memo” om Trumpavlyssningen utan att kunna påvisa en enda koppling mellan Ryssland och Trumps kampanj. Efter 15 månaders hetsjakt från inte bara partiet och landets underrättelsetjänster utan också den ständigt sanningssökande helt objektivt Trumphatande pressen, har fokus skiftat från rysk påverkan till vilka kommatecken Nunes (ordförande och Republikan i Kongressens underrättelsekommite) lagt till och vad FBI inte velat ha med i det första ”memot”. Allt medan den annars så alerta pressen tittar åt andra hållet. Märkligt.

-definitionen på en fallerad stat enligt gängse statsvetenskaplig metod är om 1) Staten inte kan skydda medborgarna eller kan hävda landets territorium 2) inte kan tillhandahålla medborgaren dess  politiska, juridiska och mänskliga fri- och rättigheter och 3) om staten inte kan tillhandahålla grundläggande sjukvård och utbildning till dess invånare. Vän Av Ordning överlåter åt läsaren att bedöma hur Den Humana Stormakten sköter sig i jämförelse med en fallerad stat.

-det kan vara på sin plats att citera centermarxisernas partiledare, Annie Lööf från den senaste Agenda där hon hävdar att massinvandringen av vapenföra könsmogna skäggbeprydda våldsamma islamister i huvudsak handlar om ”barn och kvinnor”. Ett påstående som om hon syftar på massinvandringens offer naturligtvis är helt rätt, om hon lägger till ”gamla och sjuka…”

-alla utom de drabbade i det assäkra Sverige tydligen glömt bort överfallsvåldtäkterna i Malmö.

-det råder panik på världens börser på grund av Trump, eller för att räntan som effekt av en starkare tillväxt än väntat sannolikt kommer att stiga. Också det Trumps fel, om du frågar SEB, Di och SvD. Övriga är upptagna med att lösa säkerhetskraven på sina årslånga blankningar av marknaden….

-Påve Franciskus uppmuntrar Turkiets diktator, Erdogan, med en gåva i forma av en medaljong att bära när han (Erdogan) är klar med sin utrotningskampanj av uppstutsiga kurder och gör gemensam sak genom att protesterar mot  Donald Trumps provokativa beslut om genomföra  Bill Clintons dito om att erkänna Jerusalem som en judisk stad.  Två insatser som sannolikt kan innebära ett fredspris från Oslo för pontifex Franciskus.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar