Förövrigt noterar vi att

  • dagens FÖNVA kommer att ägna sig åt allmängiltiga reflektioner över det världsliga vansinnet.

  • polariseringen – som är ett negativt värdeladdat ord – i USA, är enligt konventionell visdom Donald Trumps fel.  Att polarisering i första hand eldas på av den del som klart och tydligt förlorade valet och det med huvudsakligt syfte att obstruera Trumps styre och numera också att demonisera den majoritet som valde Donald till ämbetet, är enligt samma visdom bra, nödvändigt och ädelt.
  • den påstådda faran med den (Trump-skapade?) amerikansk polariseringen aldrig ställs mot den uppenbara faran i motsatsen – likriktning. Den minnesgode vet att den gemensamma nämnaren för Nazi-Tyskland, Stalins mördarregim i Sovjet, Kinas 1000-åriga vanstyre och Pol Pots korta men effektiva massmords-kampanj, för att nämna några få politiska utopier, var just avsaknaden av en polarisering. Dessa regimer torde rent logiskt vara ett föredöme för all de som ser en fara i att olika uppfattningar får samexistera.
  • Den Humana Stormakten Sveriges enligt egen utsago oerhört vassa finansminister och Riksbankschef anser att minusräntor går att kombinera med en galloperande inflation. En inflation som denna gång inte i huvudsak bygger på höjda löner och sänkt produktion utan mer på att staten inte längre levererar de tjänster de med tvång tar betalt för genom världens högsta skattetryck.
  • den enda hörnsten i EU:s bygge som infriats till fullo är löftet om fri rörlighet över gränsen. Den gäller dock enbart för de som inte ska ha fri rörlighet över gränsen. Allt annat låter vänta på sig.
  • västerländska samhälls- och säkerhets-debatörer ständigt oroas för en eventuell risk att ”högerextrema” kanske skulle kunna radikaliseras så till den milda grad att de blir fler till antalet och då eventuellt skulle kunna utföra ett mindre attentat.
  • västerländska samhälls- och säkerhets-debatörer ständig relativiserar terrordåd utförda i profetens namn. Trots omfattning, utfall och för sagda debatörer ständigt överraskande attacker må dessa aldrig kopplas till gärningsmannen, gärningsmannens tidigare uttalande eller gärningsmannens supportrars löfte om fortsatt kampanj, med mindre att debatörer stämplas  som islamofob.
  • demokrati numer innebär att  fel resultat aldrig har någon moralisk giltighet och i Den Humana Stormakten Sverige sedan DÖ dessa inte har någon reell giltighet.
  • endast en likriktad och av myndigheten övervakad press är enligt konventionell visdom kvalificerade att i dagens internet-tunga samhälle kunna sortera ut rätt nyheter och åsikter för den intellektuella underklassen.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar