Förövrigt noterar vi att

-de överlevande ungdomarna från skolmassakern i Stoneman Douglas High School, Parkland, Fl. som tack för hjälpen i den senaste Trump- och grundlagshatar-kampanjen här och nu hyllas av Times magazin och av Barak Obama. Och det nästan lika reservationslöst som Times och Obama där och då hyllade skolans administration i Parklands som den skola som kommit längst med Obamas nya icke disciplinära skolpedagogik, The Progressive Promise Program (vars huvudsyfte var att ge svarta studenter amnestí så att de oavsett civilrättsliga brott och övertramp av eventuella skolkodex skulle kunna gå kvar för att därför öka antalet utexaminerade studenter). Den som mot förmodan skulle ha ett intresse av att ta reda på vad som gick snett i Parkland och med Nicholas Cruz skulle ganska snabbt notera att han av klasskamrater och lärare år innan skjutningen anmälts för otaliga ”incidenter” med våldsinslag och hot om våld, något som till slut och trots The Progressive Promise innebär relegering för Cruz. Anmälningar som under The Progressive Promise Program självklart inte följdes upp och under inga omständigheter rapporterades vidare till berörda myndigheter.

-sociala media och ledarsidor inte vill jämföra antalet döda i USA:s skolskjutningar med antalet döda från vare sig badkar, kylskåp eller tobak. Sådant är bara förbehållet islamistisk terror. På exakt samma sätt som utövare av islam aldrig har med utövare av mord i islams namn att göra och NRA (National Rifle Association) alltid har ett särskilt ansvar för skolskjutningar i USA.

-Våldtäktsbladet menar att 100.000 omyndiga demonstranter som på Washingtons gator i helgen krävde att USA Demokratiska Parti skall göra grundlagsvidriga ändringar i USA:s konstitution per automatik skall tas på större allvar än de 3.000.000 svenska väljare som de 9:e September 2014 valde en borgerlig regering (men fick en vänsterextrem regim som enbart lockade 2,6 miljoner väljare).

-om Vän Av Ordning förstår den kollektiva och hyperhysteriska paniken avseende Facebook och Trumps valseger så bygger den på  New York Times och The Guardians garanterat fejkfria nyhet och påstående om att Cambridge Analytica (genom att analysera data för 30 miljoner användare) lyckades ”lura och manipulera” den amerikanska väljaren att välja fel kandidat på valdagen! Av det följer att de cirka 66 miljoner amerikaner som röstade på Hillary inte kan ha haft Facebook och att Hillary i ett Facebook-fritt val sannolikt skulle fått ytterligare 30 miljoner röster?

-om den kollektiva och hyperhysteriska paniken avseende Facebook och Trumps valseger klara kontakt med verkligheten borde då inte samma misstanke om vilseledande kampanjer via Facebook gälla även för tidigare val? Den minnesgode vet att The Guardian (bland många tidningar) hyllade Obamas valkampanj för att den utnyttjade sociala media till max. Republikanernas kandidat, McCain, lyckades utan Facebook och med en av de lägsta valkostnaderna (379 miljoner dollar mot Obamas 778 miljoner ) skrapa ihop 60 miljoner röster. Subtraherar vi 30 miljoner från Obamas 70 miljoner röster så har vi en ny vinnare, eller?

-SVT fortsätter enligt Mediaakademin att tappa i förtroende hos svenska folket enligt årets Förtroendebarometer. 58 procent har förtroende för bolaget, jämfört med förra årets 60 procent. Kan det vara så att huvuddelen av de 58% som har förtroende för DDR-tv också har Facebook och då med den senaste sanningen om sagda bok är att beteckna som dumma i huvudet och i stort behov av en god man?

-Dow Jones tappade 1.7 procent i fredags på att Trump mildrade de sedan länge annonserade och av aktie- och stålmarknaden diskonterade ståltarifferna. I alla fall om man får tro alla Trump-hatande aktie-experter som sedan 8:e november 2016 varnat för att aktiemarknaden (och framtidstron) aldrig skulle hämta sig.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna en kommentar